Vanaf mei heb ik plek voor jouw mooie project

Kim Runhaar
Kim Runhaar

Webdesigner, Tekstschrijver, Online Marketeer

Ontspan je inspanning: Over ontspannen ondernemen

Het was een week hard werken, veel ideeën uitwerken en proberen focus te houden op wat ik wil. Nu kijk ik uit naar mijn wekelijkse uurtje ‘zen’.

Het is zaterdagochtend 09:15 uur en ik lig in een hele interessante houding op mijn yogamatje. De houding, met exotische naam uiteraard (iets met dog of frog?), is niet lekker en ik baal dat het niet het fijne zen uurtje is waar ik op gehoopt had. Terwijl ik mijn in- en uitademing op de goede manier probeer in te zetten, hoor ik de stem van de yogadocente.

‘Ontspan je inspanning, adem uit, aahhh’.

Oh ja, dat was ik even vergeten. Want pfff die houding is echt niet prettig. Maar ik doe mijn best. Adem in, adem uit. Ontspan en smelt. Langzaam merk ik wat ik al wist. De ontspanning  zorgt ervoor dat de houding een stuk comfortabeler aanvoelt. Ineens voel ik ruimte en ontspanning en kan ik echt met focus bezig zijn met mijn yogales.

De les voor ondernemers?

Als ondernemer worden we dagelijks gevoed met allerlei toffe plaatjes, inspirerende woorden en voorbeelden van anderen. Mooie Instagram accounts, gave websites, peptalks en levenslessen waar je u tegen zegt.

En bij alles (OK, bij veel) krijg je weer zo’n fijne inspiratie-boost. Zo’n borrelend gevoel van enthousiasme. Van ‘hier moet ik iets mee!’. Maar na een tijd verandert dat gevoel in een gevoel van overwhelm. Je ziet door alle filters en quotes de online route niet meer. Want natuurlijk vind je alles mooi, gaaf, inspirerend en krachtig.

Maar betekent dit dat ook alles bij jou past? Ik vind ook veel interieurs mooi als ik door een woonmagazine blader. Maar dat wil niet zeggen dat het bij mij past en het ook mijn interieur is.

Ga dus niet bij elk ‘wow’ gevoel meteen 100 kilometer per uur hetzelfde doen voor jouw kanaal, website of bedrijf. Je mag ook iets mooi vinden zonder dat over te nemen. Anders ben je continu bezig de stijl van een ander te kopiëren.

Wat is jouw stijl?

Nu terug naar die yogales.

Ontspan. Waardeer een mooie feed, fijne quote en gave website. Neem het in je op en laat het los. Een ontspannen werkhouding zorgt voor betere focus. De inspanning die jij vervolgens gaat leveren voor jouw bedrijf is gebaseerd op jou en jouw wensen en stijl. Laat je inspireren door anderen, maar vergeet het gevoel dat je overal iets mee moet. Blijf dichtbij jezelf. Jij bent uniek.

Ontspan je inspanning.

Kim
Leuke tips en blogs per mail ontvangen?

Schrijf je dan in! Je ontvangt regelmatig (niet té vaak, promise) praktische en inspirerende mails van mij over marketing, branding, webdesign, ondernemen en fijne gratis goodies. 

Jouw informatie is 100% veilig en wordt nooit met anderen gedeeld. Je kunt je op elk moment uitschrijven. No hard feelings 🙂

Sharing is caring