Laat je bedrijf groeien en begin bij het krijgen van meer website bezoekers. Hoe? Kwebbel verzamelde meer dan 35 tips die je vandaag nog kunt inzetten!
1. Long tail zoekwoorden
Richt je niet alleen op korte zoekwoorden. Je hebt namelijk veel concurrentie op deze korte zoekwoorden. Op lange (long tail) zoekwoorden wordt minder vaak gezocht, maar de concurrentie is ook veel lager. Zo bouw je aan de autoriteit van je website, kom je hoger in Google te staan en wordt het makkelijker te scoren op short tail zoekwoorden. Een voorbeeld? Richt je eerst op ‘rose gouden dames horloge’ en probeer dan pas te scoren op ‘horloge’.
2. Contentstrategie
Publiceer niet in het wilde weg, maar zet een contentstrategie op. Ga op onderzoek uit en kom erachter waar jouw doelgroep naar zoekt. Schrijf hier gerichte content over en deel dit. Je kunt ook een contentkalender maken. Hierin staat wanneer je welke content maakt en waar je deze publiceert en deelt (social media).
3. Snelle website
Niks zo vervelend als het moeten wachten op het laden van een website. Sterker nog, daar wachten we niet eens meer op. We gaan gewoon naar de volgende website en proberen daar onze informatie te vinden. Zorg dus dat je website snel is. Zo verlies je geen bezoekers.
4. Facebookpagina
Facebook is één van de meest gebruikte social media kanalen. Een Facebook bedrijfspagina is dus een must voor veel bedrijven. Kom in contact met de doelgroep, deel blogs, aanbiedingen productinformatie. Zo stuur je publiek naar jouw website toe.
5. Blogs in lijstvorm
Uit vele onderzoeken blijkt dat mensen sneller artikelen met een cijfer in de titel lezen. Kijk maar eens naar Kwebbel’s blogs. Het zijn vaak lijstjes:
6 Voorwaarden van…
10 Tips om…
Schrijf dus een aantal blogs in lijst vorm voor meer website bezoekers
6. Zoekwoordonderzoek
Zoekwoordonderzoek is van cruciaal belang bij het bereiken van jouw doelgroep. Maak een lijst met voor jou relevante zoekwoorden waar vaak op gezocht wordt, maar zo min mogelijk concurrentie kennen. Schrijf dan gerichte blogs en artikelen over elk van deze zoekwoorden. Je weet dan zeker dat jij content biedt over onderwerpen waar men op zoekt.
7. Social share buttons
Download een social share plugin. Deze knoppen maken het voor bezoekers makkelijk het artikel of de pagina te delen met hun eigen sociale netwerk. Meer potentiële bezoekers voor jou.
8. Regelmatig nieuwe content
Er is al eerder een artikel op deze website verschenen over het belang van verse content voor het hogerop komen in Google. Nieuwe content verhoogt de waarde van jouw website voor zowel bezoeker als zoekmachine. Zo komt jouw website hoger in Google met als resultaat meer website bezoekers.
9. Goed webdesign
Onderschat nooit het belang van een goed webdesign. De mens is nu eenmaal visueel ingesteld en beoordelen een boek op basis van de kaft. Het ‘plaatje’ moet kloppen. Dan is men eerder geneigd ook de tekst een kans te geven.
10. Reageer op reacties
Niet alleen op je website, maar ook op je social media pagina’s. Mensen nemen de moeite een vraag te stellen of gewoon een bericht achter te laten. Reageer hier dan ook op. Dit getuigt van respect en betrokkenheid.
11. Gratis weggever
Een aantrekkelijke, liefst gratis, weggever kan heel goed werken om meer bezoekers naar jouw website te trekken. Het doel is mensen op de website te krijgen en ze kennis te laten maken met jouw bedrijf. Deel via social media een actie waarbij je ‘iets’ gratis weggeeft en laat ze de eerste stap zetten.
12. Bouw een mailinglijst
Een digitale nieuwsbrief is nog steeds een belangrijk marketingmiddel. Zie een nieuwsbrief niet als een manier om alleen je producten of diensten te promoten. Geef de lezer echt waardevolle informatie. Verleid ze om verder te lezen op jouw website.
13. Gebruik content uit een andere taal
Ga op zoek naar een fantastisch artikel over een onderwerp (zoekwoord) waar jij over wilt schrijven. Maar… kies een artikel in een andere taal. Vertaal dit artikel niet klakkeloos, maar voeg een beetje van jezelf toe. Maak van iets bestaands weer iets unieks.
14. Google Adwords
Wil je het bezoekersaantal op je website een boost geven, dan kun je ook kiezen voor een betaalde optie. Via Google Adwords adverteer je al met een laag budget op Google. Hierdoor ben je goed zichtbaar voor bezoekers waardoor ze hopelijk op jouw website terecht komen.
15. Branding
Maak van jouw bedrijf een merk. Geef aandacht aan het ontwikkelen van de stijl van jouw bedrijf: een sterk logo, bijpassende huisstijl en aansluitende website. Branding zorgt voor herkenning en vertrouwen.
16. Maak interne links
Plaats in ieder artikel en op iedere pagina interne links naar andere pagina’s op jouw website. Bezoekers brengen zo meer tijd door op jouw website en het wijst Google op nieuwe interessante content.
17. Deel via social
Waarschijnlijk een voor de hand liggende manier om meer bezoekers naar jouw website te trekken, maar deel je content via social media. Je spendeert veel tijd aan een mooi artikel, share it! En deel niet alleen de link naar het artikel, maak werk van je social share. Een leuke, catchy tekst erbij en een mooie afbeelding om het af te maken. Dit haalt meer mensen over om op de share te klikken.
18. Vermeld meest gelezen artikelen
Om bezoekers vaker terug te laten komen naar jouw website, moet je ze nieuwe content blijven aanbieden. Je leidt ze als het ware van het ene leuke artikel in het andere. Baan de weg door de website voor ze. Door bij elk artikel de ‘meest gelezen artikelen’ te vermelden, geef je ze de mogelijkheid verder te lezen
19. Ga bloggen
We hebben het er in een eerder artikel al eens over gehad, maar bloggen is KEY bij het krijgen van meer website bezoekers. Een blog optimaliseer je perfect rondom een voor jou belangrijk zoekwoord. Google biedt jouw blog aan als resultaat bij een zoekactie, waarna de bezoeker jouw link aanklikt en op jouw website terecht komt. Ik zeg het nog één keer, bloggen is niet meer optioneel!
Lees verder: Blogs laten schrijven is niet gek!
20. Promoot via print
Wil jij meer website bezoekers, dan moet je de doelgroep wel laten weten dat je een website hebt. Promoot de website dan ook op al je geprint materiaal. Zet het www-adres op je visitekaartje, flyer of in een magazine advertentie.
21. Leer web statistieken lezen
Een online website statistiekentool, zoals Google Analytics, kan jou gouden informatie geven. Als je weet hoe een tool als Analytics te lezen, dan kun je er fantastische data uithalen. Waar zoekt men op? Waar klikt men op? Welke pagina werkt wel en welke niet? Waar wordt wél op gezocht, maar heb jij nog geen content over? Need I say more?
22. Deel oude blogs
Hopelijk groeien jouw social media kanalen met de dag. Nieuwe volgers hebben dan waarschijnlijk eerdere shares van blogberichten gemist. Waarom deel je niet af en toe een oude blog? Grote kans dat een ruim deel van je volgers deze nog niet gelezen heeft.
23. Schrijf voor mensen
Zorgen voor aantrekkelijke content waar mensen voor terug blijven komen, betekent schrijven voor deze mensen. NIET VOOR GOOGLE! Natuurlijk optimaliseer jij je artikel voor Google op een subtiele manier, maar uiteindelijk schrijf jij voor de doelgroep. Als het artikel de doelgroep boeit, vindt Google het vanzelf ook leuker.
24. Zoekfunctie
Bied een zoekfunctie aan op je website. De logica van de website is voor jou vanzelfsprekend, een bezoeker kan iets wellicht niet zo makkelijk vinden. Een ideaal moment voor hem om af te haken en bij een andere website verder te zoeken. Als jouw website beschikt over een goed functionerende zoekfunctie, geef je de bezoeker een extra handvat te vinden wat hij zoekt.
25. Stel vragen in blogs
Een andere manier om je te verbinden met de bezoekers en zo meer terugkerende bezoekers aan te trekken, is het stellen van vragen. Betrek de lezer bij jouw artikelen. Stel je schrijft een blog over 7 (want: cijfer lijstje) voordelen van vitamine drankjes. Stel dan onder de blog de vraag welk vitamine drankje de favoriet van de lezer is. Hopelijk triggert het artikel genoeg om een reactie op jouw vraag achter te laten.
26. Optimaliseer voor Google
Maar, je zegt net dat we voor de mens schrijven en niet voor Google. Klopt nog steeds! Maar dat betekent niet dat je niet op een subtiele manier je artikel kunt optimaliseren voor zoekmachines. Als je dit goed doet, behoud je de leesbaarheid en zal een lezer het niet eens doorhebben. Maar Google wel, die vindt jouw artikel daardoor een stuk interessanter.
27. Goede afbeelding
Is ie weer, de visuele mens. Je artikel kan nog zo geweldig zijn en heerlijk lezen. Een afbeelding, al is het maar een kleintje, versterkt je tekst onwijs. Afbeeldingen maken jouw tekst nóg leuker om te lezen. Zoek dus altijd een passende afbeelding bij de blog. En plaatst misschien zelfs een aantal afbeeldingen tussen de tekst.
28. Leesbare teksten
Een aantal jaar gelezen kwam je er bij Google nog mee weg een tekst vol te stoppen met zoekwoorden, waardoor je hoog gerankt werd in de zoekresultaten. Anno 2019 wordt deze short cut zelfs afgestraft! Optimaliseer, maar houd ten alle tijden de leesbaarheid van de tekst in de smiezen.
29. Usability
Usa-watte? Usability, oftewel, gebruiksvriendelijkheid. Is jouw website makkelijk te gebruiken? Niet 10 lagen diep en hoef ik ook niet te lang en ver te zoeken naar cruciale informatie? Dat is usability. Een prettig werkende website geeft een fijne browse-ervaring, geen frustraties. Een bezoeker is dan sneller geneigd de website nog eens te bezoeken.
30. Sterke titels
Het eerste wat je leest in een tekst of op een pagina zijn eruit springende delen, zoals titels. Een titel moet dé overhaler zijn een link aan te klikken en het hele artikel te gaan lezen. Zorg dus voor sterke titels.
31. Schrijf grote blogs
Verschillende onderzoeken wijzen uit dat langere artikelen, of blogs, het beter doen in zoekmachines dan korte blogs. Maar wat is lang? Blogs van 2000+ woorden, worden gezien als kwalitatief hoger dan blogs van bijvoorbeeld 300 woorden. Schrijf dus liever één lange blog, dan drie kortere.
32. Responsive design
Responsive design betekent dat jouw website zich automatisch aanpast aan het formaat van het scherm waarop hij bekeken wordt. Heel handig als je bedenkt hoe vaak we websites bekijken op onze telefoon. Een website die ook fijn leesbaar is op een telefoon, zorgt voor meer bezoekers.
33. Google bedrijfspagina
Je tikt een bedrijfsnaam in op Google. Vervolgens zie je rechts naast de resultaten informatie over het bedrijf. Niet alleen de contactgegevens, maar ook de openingstijden van het bedrijf. Het hebben van een Google bedrijfspagina, maakt ook jouw bedrijf beter zichtbaar.
34. Publiceer op LinkedIn
LinkedIn heeft een te gekke functie waar veel mensen (nog) niet vanaf weten. Je kunt namelijk op LinkedIn blogs of andere zelf geschreven artikelen schrijven en publiceren. Niet alleen wordt het artikel in jouw netwerk gedeeld, maar iedereen op LinkedIn kan het artikel lezen! Een te gekke manier dus om meer mensen te bereiken en meer website bezoekers aan te trekken.
35. Blijf leren!
Marketing ontwikkelt zich met de dag. Belangrijk dus om op de hoogte te blijven van de laatste trends, tools en manieren om jouw bedrijf te promoten. Blijf nieuwsgierig en blijf nieuwe dingen proberen.
Wil jij ook meer website bezoekers?
Maar weet je niet waar je moet beginnen? Kwebbel kan jou helpen! We inventariseren waar nog kansen liggen en maken samen een plan van aanpak om ook jouw website meer bezoekers te geven.
Leuke tips en blogs per mail ontvangen?
Schrijf je dan in! Je ontvangt regelmatig (niet té vaak, promise) praktische en inspirerende mails van mij over marketing, branding, webdesign, ondernemen en fijne gratis goodies.
Jouw informatie is 100% veilig en wordt nooit met anderen gedeeld. Je kunt je op elk moment uitschrijven. No hard feelings 🙂